Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi’nden Uyarı: “Grip ve İnfluenza salgını için tedbir alınmalı”

Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Zamir Kemal Ertürk, grip, influenza ve salgınlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Ertürk’ün yaptığı açıklamada, influenza salgınının ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

Etimesgut Şehit Sait Ertürk

Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Zamir Kemal Ertürk, grip, influenza ve salgınlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Ertürk’ün yaptığı açıklamada, influenza salgınının ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi. Açıklamasında, hastaların semptomları, korunma yöntemleri ve tedavi süreci hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Ertürk, toplumun bu konuda daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı.

Uzm. Dr. Ertürk, “İnfluenza salgını çok ciddi bir salgın. İnfluenza dan korunmanın en güçlü yolu, kapalı ortamlardan uzak durmak ve kendinizi izole etmeyi başarabilmek. Hastanemize başvurularda yüzde 30 oranında bir artış var. Semptomlar arasında burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik, öksürük, ateş, eklem ve kas ağrıları bulunuyor. İnfluenza maalesef etkin bir tedaviye sahip değil. Tedavide hastanın semptomlarını rahatlatmaya yönelik ilaçlar kullanıyoruz. Dinlenme ve tedaviyi uygulama önemli. Ayrıca, beta virüsü toplumda sık görülüyor. Antibiyotik tedavisi beta virüsünde etkili. Mevsim geçişlerinde C vitamini içeren gıdaların tüketilmesi, hastalıklara karşı direnci artırabilir” şeklinde konuştu.

Uzm. Dr. Ertürk, vatandaşları toplumsal izolasyona ve koruyucu önlemlere uymaya davet etti. Ayrıca, kapalı alanlarda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, sebze-meyve tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Etimesgut İyi Parti İlçe Başkanlığı’nda “Nefesin Şifası” etkinliği düzenlendi başlıklı haberimizi de okumanızı tavsiye ederiz.

Bağlantı yoluyla gidilen dış sitelerin içeriğinden ETİMESGUT HABERLER sorumlu değildir.

Site ile ilgili soru ve sorunlarınız için etimesguthaberler@yahoo.com adresimize e-posta atabilirsiniz.