Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Serpil Körhasan
Serpil Körhasan

Halit Tarman öne çıkıyor

Mahalli İdareler Seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanları, Büyükşehir belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetlerini seçeceğiz. Bu nedenle adaylar günler öncesinden çalışmalara başladılar, hazırlıklar son hızla devam ediyor.

Ülkemizde son dönemlerde Devlet işleyişinin en küçük birimi olan muhtarlığın önemi giderek artmakta olup muhtarlık müessesesi yapılan düzenlemelerle daha etkin ve güçlü hale gelmiştir. Devlet ve vatandaş arasında önemli bir köprü olan muhtarlarımız geçmişten günümüze devlet yönetiminin temel taşı olmuştur.

Bu yerel seçimlerde özellikle büyükşehirler de mahalle muhtarlığı aday sayılarının oldukça fazla olduğunu afişlerden görmek mümkün. Etimesgut İlçemiz Devlet Mahallemizde 5 muhtar adayımız var. Adaylar arasında en çok dikkati çeken ise 30 yıllık belediyecilik tecrübesiyle hizmete varım diyen Halit Tarman oldu.

Tarman’ın 30 yıl Etimesgut Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görev yapmış olması, başarılı hizmetlerinin bulunması ve halka yönelik güzel projeleri diğer adaylardan bir adım öne çıkarıyor.

Sayın Halit Tarman 1965 Eryaman doğumlu. Anadolu Üniversitesi mezunu. Şu an Devlet mahallesinde oturduğu sitenin 7 yıldır da başkanlık görevini yürütüyor. Mahalle sakinlerinin muhtarlıktan birçok şeyi talep edebileceklerini bilmediklerini fark ettiğini söyleyen Tarman, muhtarlığı sadece ikametgah alma yeri olmaktan çıkarmak için aday olduğunu belirtiyor.

Devlet mahallesi muhtar adayı Halit Tarman’ın projelerinde ise yok yok. Kadın ve çocuk güvenliğinden tutunda, ihtiyaç sahibi yaşlı ve kimsesizlere, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına, mahalledeki okullardan, sitelere, sosyal ve kültürel faaliyetlerden, kültür gezilerine, öğrencilere yardımlardan, gençlerin sorunlarına, sokak hayvanlarından, maç saatinde stadyum çevresindeki taşkınlıklara, mahalledeki trafik ve sinyalizasyon sorunlarına kadar her şey var. Amacı Devlet mahallesini daha yaşanabilir hale getirmek.

Eğitime önem vererek muhtarlık maaşı ile her ay 3 üniversite öğrencisine 1000’er lira burs verecek olması bir diğeri de baş tacımız dediği kadınların evde yaptıkları el emeği, göz nuru işlerini sergileyebilmelerine olanak sağlaması. Ayrıca Devlet mahallesinin en büyük sorunlarından olan Eryaman stadının özellikle maç günlerinde rahatsızlık verici durumlarının giderilmesi, metro yolunun aydınlatılması, sokak hayvanlarının belediye ile iş birliği yapılarak barınaklara yerleştirilmesi en çok ilgimi çeken projelerin başında gelmekte.

Daha birçok güzel projelerini mahalle sakinleriyle el ele vererek hep birlikte bilgi, birikim, samimi ve güler yüzlü bir muhtarlık anlayışı ile gerçekleştireceğini, bütün bunları belediyeden emekli bir kamu görevlisi olarak belediye iş birliği ile sorunları daha hızlı çözeceğini düşünüyorum.

Seçimlerin başta mahallemize, İlçemize ve Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Sayın Tarman’ın Devlet mahallesi muhtarı seçildiği takdirde hiç vakit kaybetmeden projelerini hayata geçirmeye başlayacağına inanıyorum. 

Mahallenin huzuru için kararlı adımlar atıyoruz başlıklı haberimizi de okumanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Bağlantı yoluyla gidilen dış sitelerin içeriğinden ETİMESGUT HABERLER sorumlu değildir.

Site ile ilgili soru ve sorunlarınız için etimesguthaberler@yahoo.com adresimize e-posta atabilirsiniz.